20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet) • 2 dl féhérbor • 1 evőkanál konyak • 1 kis citrom lezve • fél mokkáskanál só • késhegynyi őrölt fehér bors • 1 kisebb csokor kapor •2-3 evőkanál olívaolaj • 20-20 dkg sárga- és görögdinnye • néhány salátalevél
A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk végül a fölengedett kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.
Die Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej. A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütö...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűJamie Oliver-féle krémes tejberizs elkészítése Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Eh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű