20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet) • 2 dl féhérbor • 1 evőkanál konyak • 1 kis citrom lezve • fél mokkáskanál só • késhegynyi őrölt fehér bors • 1 kisebb csokor kapor •2-3 evőkanál olívaolaj • 20-20 dkg sárga- és görögdinnye • néhány salátalevél
A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk végül a fölengedett kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.Sózzuk, borsozzuk és megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Forró olajon megpirítjuk, hogy szép aranybarna színt kapjon. A salátához valókat összevágjuk, szeleteljük. Egy tálra rakjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű