menu

Családireceptkönyv.hu

Dinnyés ráksaláta


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet) • 2 dl féhérbor • 1 evőkanál konyak • 1 kis citrom lezve • fél mokkáskanál só • késhegynyi őrölt fehér bors • 1 kisebb csokor kapor •2-3 evőkanál olívaolaj • 20-20 dkg sárga- és görögdinnye • néhány salátalevél

Elkészítés:


A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk végül a fölengedett kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.

Dinnyés ráksaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Dreisines Eiersalat mit Mais
Dreisines Eiersalat mit Mais

Die Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-joghurtos spenót
Fokhagymás-joghurtos spenót

A spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cézár saláta
Cézár saláta

A tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej. A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütö...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Jamie Oliver tejberizs receptje
Jamie Oliver tejberizs receptje

Jamie Oliver-féle krémes tejberizs elkészítése Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Eh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk