20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet) • 2 dl féhérbor • 1 evőkanál konyak • 1 kis citrom lezve • fél mokkáskanál só • késhegynyi őrölt fehér bors • 1 kisebb csokor kapor •2-3 evőkanál olívaolaj • 20-20 dkg sárga- és görögdinnye • néhány salátalevél
A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk végül a fölengedett kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük. Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.
Die Nudeln nach Packungsanleitung kochen und erkalten lassen. Kochschinken und Paprika in sehr feine Würfel schneiden. Gouda raspeln oder in sehr feine Würfel schneiden. Die Sala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A salátát apró darabokra tépkedjük, a sárgarépát, zeller nagylyukú reszelőn lereszeljük, az uborkát, paradicsomot, paprikát, újhag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket egyenlő méretű kockákra vágjuk fel, a hagymát hajszálvékony karikákra. A salátát tegyük egy nagy salátás tálba, szórjuk meg a fűszerekkel, sózzuk meg és keverjük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű