Családireceptkönyv.hu

Majonézes burgonysaláta


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 1 kg apró héjában főtt burgonya, 1 fej hagyma (lila jobb), ecet, cukor, só, majonéz, tejföl

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós hagymát kicsavarjuk és a burgonyára halmozzuk. Leöntjük az ecetes főzettel, tetejére borsot darálunk. Hidegre tesszük, másnap leöntjük a feléről a levet. A lé nélkülit majonézzel (tejföllel) elkeverjük. A másikat natur módon tálaljuk. Mindkettőbe jusson hagyma!

Trükkök, tippek, praktikák:


A tálalás előtt egy nappal készítsük! Főtt tojás szeletek, zellerszeletek is jó bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Tésztasaláta
Tésztasaláta

Forrald fel a vizet, főzd meg a tésztát. Amíg ez elkészül a ricottát,a fokhagymát, a frissen őrölt borsot és a sót keverd össze egy kis edénykében. Ez lesz a mártásod a salátára, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes saláta tojással formában dermesztve
Majonézes saláta tojással formában dermesztve

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hússaláta
Hússaláta

A húst, almát, ecetes uborkát hosszúkás szeletekre vágjuk és kevés ecettel-, étolajjal megöntözzük.Fél óráig állni hagyjuk, majd a levét leöntjük. Összekeverjük 2 dl joghurttal híg...

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk