Kb. 1 kg apró héjában főtt burgonya, 1 fej hagyma (lila jobb), ecet, cukor, só, majonéz, tejföl
A burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós hagymát kicsavarjuk és a burgonyára halmozzuk. Leöntjük az ecetes főzettel, tetejére borsot darálunk. Hidegre tesszük, másnap leöntjük a feléről a levet. A lé nélkülit majonézzel (tejföllel) elkeverjük. A másikat natur módon tálaljuk. Mindkettőbe jusson hagyma!
A tálalás előtt egy nappal készítsük! Főtt tojás szeletek, zellerszeletek is jó bele.
A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk a tetejüket levágjuk és félretesszük , a belsejüket kivájjuk , sózzuk borsozzuk és egy tálcára lefele fordítva ráhelyezzük őket . Elkészítjük a krémet ,j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű