Kb. 1 kg apró héjában főtt burgonya, 1 fej hagyma (lila jobb), ecet, cukor, só, majonéz, tejföl
A burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós hagymát kicsavarjuk és a burgonyára halmozzuk. Leöntjük az ecetes főzettel, tetejére borsot darálunk. Hidegre tesszük, másnap leöntjük a feléről a levet. A lé nélkülit majonézzel (tejföllel) elkeverjük. A másikat natur módon tálaljuk. Mindkettőbe jusson hagyma!
A tálalás előtt egy nappal készítsük! Főtt tojás szeletek, zellerszeletek is jó bele.
Nagy lyukon lereszelni, esetleg meglöttyinteni citromlével, és már kész is. Meg lehet bolondítani reszelt lila káposztával, dióval.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágjuk csíkokra, és kevés olajon pirítsuk meg, fűszersóval. A jégsalátát tépkedjük össze, majd alaposan keverjük el a frissen facsart citromlével és olívaolajjal. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak annyi a tennivalónk, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ha megmaradt, egy jól zárható üvegben tegyük a hűtőbe, így mindig kéznél lesz:-)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a pirítóst felszeleteljük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a salátát, a zöld fűszereket, majd a felvagdosott tojást is. A sonkát felszeleteljük, kevés olajban megpirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű