Családireceptkönyv.hu

Majonézes burgonysaláta


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 1 kg apró héjában főtt burgonya, 1 fej hagyma (lila jobb), ecet, cukor, só, majonéz, tejföl

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós hagymát kicsavarjuk és a burgonyára halmozzuk. Leöntjük az ecetes főzettel, tetejére borsot darálunk. Hidegre tesszük, másnap leöntjük a feléről a levet. A lé nélkülit majonézzel (tejföllel) elkeverjük. A másikat natur módon tálaljuk. Mindkettőbe jusson hagyma!

Trükkök, tippek, praktikák:


A tálalás előtt egy nappal készítsük! Főtt tojás szeletek, zellerszeletek is jó bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Tabboluleh saláta
Tabboluleh saláta

Mindent kicsire kell vágni. A bulgurt megfőzzük, a rizshez hasonlóan. egy villával összekavarod, hozzáöntöd a felvágott zöldségeket és leveleket, egy citrom levet kicsavarod, ráönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Gyömbéres gyümölcssaláta
Gyömbéres gyümölcssaláta

1. Az öntethez csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, reszeljünk hozzá egy darabka friss gyömbért és a mézet is keverjük hozzá. 2. Ezután daraboljuk lehetőleg egyforma méret...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti töltött paprika
Húsvéti töltött paprika

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás uborkatekercs
Fetás uborkatekercs

Zöldséghámozóval hosszában vékonyan felszeleteljük az uborkát, majd a szeleteket papírtörlőre rakosgatjuk. A fetát összekeverjük a joghurttal, hozzáadjuk az apróra vágott kapribog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk