A tojáshoz :
-6 főtt tojás
- 6 dkg májpástétom konzerv
- tormás mustár
- só, bors
- 5 dkg krémsajt
A mártáshoz :
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- csipetnyi só
- 5 gr cukor
- egy negyed vanília rúd
- a tojásokat meghámozzuk ketté vágjuk ,a sárgájukat egy edényben összekeverjük a pástétom konzervvel , a sajtkrémmel ,sózzuk borsozzuk és a tormás mustárral ízesítjük .
Az így kapott masszát visszatöltjük a tojásokba és a tojásokat lefele fordítjuk a tálon .
A mártáshoz való alapanyagokat jól összekeverjük és rátöltjük a tojásokra majd így tálaljuk .
Ennél a receptnél a mártás egy nagyon finom íz bomba , amibe mártogathatjuk a töltött tojásokat .
A sütőt előmelegítjük kb.180 fokra. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a tojássárgákat kiszedjük. A tojássárgát, a tejfölt, a sót, az őröltborsot, a tonhalat és az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFélbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.Ha a padlizsánok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát héjában megfőzzük. (Nem szétfőzzük!) A zöldborsót puhára gőzöljük. (A zöldségeket, amikor csak lehetséges mindig héjában főzzük ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAburgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és a krumplikat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter cukr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű