1 kg franciasaláta alap
2 dl tejföl
25 dkg majonéz
1 tk citromlé
1 tk só
Díszítéshez:
5 dkg párizsi
2 db olajbogyó
5 dkg uborka
A franciasaláta alapot (zöldségeket) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt majonézzel, citromlével és a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, ízlés szerint sózzuk, és egy tálba öntjük.
Párizsi szeletekből kivágjuk a malacka füleit, farkát és az orrát. Olívabogyó a szemei. A salátát körbe kirakjuk szeletelt uborkával.
A HOZZÁVALÓKAT ÖSSZE GYÚRJUK .ÉS KIS POGÁCSA SZAGGATÓVAL KISZAGGATJUK ÉS MEHET A TEPSIBE PIHENTETNI NEM SZÜKSÉGES DE HA ÁLL ÚGY IS JÓ!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű