2 evőkanál sótlan vaj
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma, apró kockára szelve
7 közepes paradicsom
15 dkg bacon
1/2 csésze tejszín
1 csomag penne
8 dkg friss mozzarella, apró kockákra vágva
15 dkg reszelt Parmigiano Reggiano
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat egy serpenyőbe tesszük és hozzáadjuk hagymát, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, majd megdinszteljük. A felszelt paradicsomot is hozzákeverjük, majd a felaprított bacont, hozzáadjuk a tejszínt és 10 percen át főzzük. A tésztát hozzákeverjük a szószhoz, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük és megszórjuk a sajtokkal. 180 fokon 20 percen át sütjük.
A csirkemellről levesszük a csontot. Így kapunk 2 db mellet. A húst beszórom a fűszerkeverékkel,kissé borssal is meghintem és bőven megszórom zúzott fokhagymával. Egy tálba tesz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az olajban megdinsztelem, majd hozzáadom a káposztát és a lereszelt céklát, megfűszerezem, és fedő alatt 25 percig párolom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű