4-5 nagyobb szem burgonya
vaj
kb. 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors
vagy
4 szelet bacon felkockázva, kis pohár tejföl, só, bors
A burgonyákat meghámozzuk, majd keresztben kb. félcentis sávokban bevagdaljuk, ne vágjuk át teljesen, az alján hagyjunk 1 centit kb. A végeredmény kopoltyúszerű képződmény lesz. :)
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, a burgonyát szintén megkenjük vele, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
A krumplit héjában főzzük. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. A hagymához adva k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat félbevágjuk, a fűszerekkel megszórjuk majd 200 fokon 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű