Családireceptkönyv.hu

Hasselback burgonya


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 nagyobb szem burgonya
vaj
kb. 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors
vagy
4 szelet bacon felkockázva, kis pohár tejföl, só, bors

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd keresztben kb. félcentis sávokban bevagdaljuk, ne vágjuk át teljesen, az alján hagyjunk 1 centit kb. A végeredmény kopoltyúszerű képződmény lesz. :)

Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, a burgonyát szintén megkenjük vele, sózzuk, borsozzuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt zöldségekkel
Párolt zöldségekkel

Ha egy igazán finom, húsmentes vacsorára vágysz, ezt érdemes készítened! A félig megfőzött krumplit vágd be a tetején, halmozd bele a kedvenc zöldségeidet, minden kupacra tégy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spanyol zöldborsó
Spanyol zöldborsó

1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet. 2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Borzas burgonya
Borzas burgonya

Elkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn ler...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk