menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkása


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 evőkanál zabpehely
3 dl tej
1 teáskanál méz
fahéj

Elkészítés:


A tejet feltesszük forrni a zabpehellyel együtt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Utána levesszük a tűről, mézzel és fahéjjal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Vághatunk bele almát vagy körtét is, úgy gyümölcsösebb, frissítőbb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Majoránnás gombafasírt
Majoránnás gombafasírt

A gombát szárával együtt nagyon apróra felvágjuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös zabpehely kása
Gyümölcsös zabpehely kása

Egy kis lábosban felforraljuk a tejet a vízzel. Amikor forr, beleszórjuk a zabpelyhet, és folytonos keverés mellett kása állagúr főzzük. Reggeliző tálakba adagoljuk a kását. Apr...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A pityókát megfőzzük és összetörjük.. várunk amíg kihűl. Amikor kihűlt összegyúrjuk és kinyújtjuk majd kockákra vágjuk és a szilvát belecsomagolva gombócokat készítünk. Forró víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk