5 evőkanál zabpehely
3 dl tej
1 teáskanál méz
fahéj
A tejet feltesszük forrni a zabpehellyel együtt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Utána levesszük a tűről, mézzel és fahéjjal ízesítjük.
Vághatunk bele almát vagy körtét is, úgy gyümölcsösebb, frissítőbb.
A gombát szárával együtt nagyon apróra felvágjuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábosban felforraljuk a tejet a vízzel. Amikor forr, beleszórjuk a zabpelyhet, és folytonos keverés mellett kása állagúr főzzük. Reggeliző tálakba adagoljuk a kását. Apr...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA pityókát megfőzzük és összetörjük.. várunk amíg kihűl. Amikor kihűlt összegyúrjuk és kinyújtjuk majd kockákra vágjuk és a szilvát belecsomagolva gombócokat készítünk. Forró víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű