15 dkg cukor
2 ek. kakaó
60 dkg liszt
25 dkg Rama
6 dl tej
3 db tojás
1 púpos tk.szódabikarbóna
3 tk. méz
25 dkg porcukor
A tojásokat, a mézet és a cukrot gőz felett alaposan kikeverjük, majd beletesszük a feldarabolta Ramát. Ha a Rama elolvadt, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk és ha még nem nyújtható a tészta rakhatunk hozzá lisztet, de vigyázzunk nehogy kemény legyen. Három részre osztjuk és lisztezett deszkán 30x40-es lapot nyújtunk belőlük, majd lisztezett tepsi hátán kisütjük. A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. Ha a liszthez teszünk 1 tk. kristálycukrot, összekeverjük és ezután apránként adjuk hozzá a tejet, akkor biztos sikerülni fog. Ha mégsem, akkor a kész krémet ha kihűlt, kézi mixerrel átkeverjük és sima lesz. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és beletesszük a kihűlt, főzött krémbe. Jól összedolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyikbe felébe beletesszük a kakaót, a másik felét fehéren hagyjuk. Az alsó lapra a kakaós krémet kenjük, a középsőre a fehéret. A felső lapra csokoládémázat teszünk. Két púpos ek. kakaóport, 1,5 ek. cukrot és 3 ek. tejet összekeverünk, felolvasztjuk, majd beledobunk 5 dkg Ramát. Másnapra megpuhul.
A befőttet levével együtt egy tálba öntjük. Belerakjuk a többi hozzávalót és az egészet robotgép segítségével jól összekeverjük. Míg sül elkészítjük a masszát. A vajat, cukrot és k...
Elkészítési idő: 30 perckeverjük, 200 fokon sütjük
Elkészítési idő:Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: