A tésztához:
8 db tojásfehérje
8 ek liszt
8 ek kristálycukor
Krémhez:
8 dl tej
8 darab tojássárgája
5 ek étkezési keményítő
4 lap zselatin
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
3 dl tejszín
1 db habfixáló
1 ek porcukor
csokoládé reszelék
A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát. Elsimítom, és előmelegített sütőben megsütöm.
A tejet felforralom a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverem géppel, és a lisztet is belekeverem, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagolom. Sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni. A zselatint hideg vízbe teszem rövid időre, majd kinyomkodom a vizet belőle, és a krémhez adom. A margarint a cukorral habosra keverem, és azt is a kihűlt krémhez keverem.
A tésztára kenem a krémet, és hűtőbe teszem. Közben a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálót is hozzáteszem, majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítom. Csoki reszelékkel beszórom. Kockára vágva kínálom.
Habosra keverni a tojásokat, cukrot, margarint, citromot, vaníliás cukrot. Hozzákeverni a lisztet, sütőport, sót. A 4 tojás fehérjét habbá verni, hozzákeverni a cukrot, diót, c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Kenjünk ki olajjal egy 600 ml-es zseléformát. A zselatinlapokat tegyük külön-külön hideg vízbe, és áztassuk, amíg a málnát megfőzzük. 2 Öntsünk 300 ml vizet egy lábosba, szórju...
Elkészítési idő: 30 perc+éjszaka Nehézség: KözepesKikészítjük a hozzávalókat, kimérjük a lisztet, külön a porcukrot, a vajat is kimérjük és megolvasztjuk. Feldaraboljuk az aszalt gyümölcsöket, magvakat, lereszeljük a narancs- vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a cukrot összekeverjük a vajjal, a tojássárgájával, végül a darált dióval. Összegyúrjuk, majd hűvös helyen 1 órát állni hagyjuk. A tésztából lisztezett gyúródeszkán kö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű