20 dkg tehéntúró
5 dkg natúr krémsajt
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál natúr joghurt
1 kígyóuborka
1 lilahagyma
só, bors
A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd apróra vagdossuk és belekeverjük, sózzuk és borsozzuk. Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk kenyérrel, zsömlével.
A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csatos tortaformát előkészítünk. (Én két ízből készítettem, ennek megfelelően írom az arányokat.) A 4 dl hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a puncso...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, a mazsolát, és a vanilia cukrot. Időnként megkavargatva készre főzzük. Tejberizs sűrűs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű