- 300 gramm fagyasztott málna
- 100 gramm keksz: albert keksz, háztartási keksz
- 500 gramm rögös túró
- 150 gramm görög natúr joghurt
- 3 dl habtejszín
- 12 gramm zselatin
- 40-50 gramm vaj
- cukor: 10 evőkanál minimum
- ízlés szerint vanília aroma
- citromhéj
https://www.youtube.com/watch?v=MInRG0Mgk54 : a torta linkje
I. Kekszes alap készítése:
1. Darálóban ledaráljuk a kekszet, majd ráöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük a keksszel és belerakjuk a tortaformába, elegyengetem a tetejét.
2. Berakom a hűtőbe, hogy összeálljon, megvárom míg megkeményedik.
II. Túrós krém készítése:
1. Kis pohárkában kimérek 7 gramm zselatint, és ehhez ötszörös, 35 gramm hideg vizet öntök, összekeverem és megvárom míg megduzzad.
2. Előveszek egy kisebb forralóedényt, belerakom az egész natúr joghurtot, hozzáöntök 1 dl habtejszínt, majd hozzáadok legalább 5 evőkanál cukrot és legalább egy köpet vanilia aromát,majd megmelegítem.
3. Nagyobb edénybe belerakom a túrót és hozzáadom a megmelegített keveréket, és robotgéppel eldolgozom simára.
4. Előveszek egy mérőpoharat, abba belerakom a két deci habtejszínt és kemény habbá verem.
5. Előveszem a megdermett zselatint és mikroban visszaolvasztom.
Habtejszínt több lépésben a túrós keverékhez keverem.
Majd a krémből mehet egy kevés a zselatinba, elkeverem, hogy egynemű legyen és az egészet belerakom a túrós habos keverékbe.
Ezután belerakom a citromhéjat, megkóstolom, ha szükséges adok hozzá cukrot.
6. A lehűtött kekszes alapra ráöntöm a mousse keveréket, berakom a hűtőbe, megvárom míg megdermed a teteje.
III. Málnás krém a tetejére:
1. Málnát felolvasztom mikróban, majd darálóban ledarálom. Átszűröm kis szűrőn, hogy a magok ne legyenek a krémben. Adok hozzá egy evőkanál cukrot, megkóstolom, ha kell adok még hozzá, de ennyi elég.
Készítek itt is zselatint. 5 gramm zselaínhoz, 25 gramm hideg vizet adok, hagyom megduzzadni. Kicsit megmelegítem a megduzzadt zseltint, és belekeverem a málnás krémbe.
Majd ha megszilárdult a mousse krém, spatulával ráöntöm a málnás zselét,és hűtőbe rakom. Legalább 4-5 órát állni hagyom.
Amikor kelleni fog, késsel levágom a szélét, hogy ne ragadjon a tortaformához.
A tésztához a hideg vajat késes aprítóval elmorzsoltam az átszitált liszttel, majd a gyúródeszkára borítva gyors mozdulatokkal összegyúrtam a porcukorral, a tojássárgával és a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában kb. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Kimérjük a fehérjeport, hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, és habverővel csomómentesre keverjük. Ezt egy sütőpapírral bélelt kisebb kapcsos tortaformába öntjük (olyan...
Elkészítési idő: 3 óra /hűtéssel Nehézség: Közepes