Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Málnás mousse torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 gramm fagyasztott málna
- 100 gramm keksz: albert keksz, háztartási keksz
- 500 gramm rögös túró
- 150 gramm görög natúr joghurt
- 3 dl habtejszín
- 12 gramm zselatin
- 40-50 gramm vaj
- cukor: 10 evőkanál minimum
- ízlés szerint vanília aroma
- citromhéj

Elkészítés:


https://www.youtube.com/watch?v=MInRG0Mgk54 : a torta linkje

I. Kekszes alap készítése:
1. Darálóban ledaráljuk a kekszet, majd ráöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük a keksszel és belerakjuk a tortaformába, elegyengetem a tetejét.
2. Berakom a hűtőbe, hogy összeálljon, megvárom míg megkeményedik.
II. Túrós krém készítése:
1. Kis pohárkában kimérek 7 gramm zselatint, és ehhez ötszörös, 35 gramm hideg vizet öntök, összekeverem és megvárom míg megduzzad.
2. Előveszek egy kisebb forralóedényt, belerakom az egész natúr joghurtot, hozzáöntök 1 dl habtejszínt, majd hozzáadok legalább 5 evőkanál cukrot és legalább egy köpet vanilia aromát,majd megmelegítem.
3. Nagyobb edénybe belerakom a túrót és hozzáadom a megmelegített keveréket, és robotgéppel eldolgozom simára.
4. Előveszek egy mérőpoharat, abba belerakom a két deci habtejszínt és kemény habbá verem.
5. Előveszem a megdermett zselatint és mikroban visszaolvasztom.
Habtejszínt több lépésben a túrós keverékhez keverem.
Majd a krémből mehet egy kevés a zselatinba, elkeverem, hogy egynemű legyen és az egészet belerakom a túrós habos keverékbe.
Ezután belerakom a citromhéjat, megkóstolom, ha szükséges adok hozzá cukrot.
6. A lehűtött kekszes alapra ráöntöm a mousse keveréket, berakom a hűtőbe, megvárom míg megdermed a teteje.
III. Málnás krém a tetejére:
1. Málnát felolvasztom mikróban, majd darálóban ledarálom. Átszűröm kis szűrőn, hogy a magok ne legyenek a krémben. Adok hozzá egy evőkanál cukrot, megkóstolom, ha kell adok még hozzá, de ennyi elég.
Készítek itt is zselatint. 5 gramm zselaínhoz, 25 gramm hideg vizet adok, hagyom megduzzadni. Kicsit megmelegítem a megduzzadt zseltint, és belekeverem a málnás krémbe.
Majd ha megszilárdult a mousse krém, spatulával ráöntöm a málnás zselét,és hűtőbe rakom. Legalább 4-5 órát állni hagyom.
Amikor kelleni fog, késsel levágom a szélét, hogy ne ragadjon a tortaformához.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Répatorta mascarpone krémmel
Répatorta mascarpone krémmel

AZ ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI A tészta elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk, sajtreszelőn lereszeljük. Három egész tojást a cukorral csipet sóval habosra keverjük (nem habbá ,csak habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes csokitorta
Lisztmentes csokitorta

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes piskóta torta
Tejszínes piskóta torta

A 2 tasak pudingot az 5 kanál cukorral elkavarom és megfőzöm, még forrón belekavarom a vajat, és felét egy tálba öntőm,én egy 22 cm x 22 cm szélles és 6 cm magas jénai tálat haszná...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder bueno torta
Kinder bueno torta

A tésztához a tojások fehérjét verd fel kemény habbá, óvatosan add hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a zsemlemorzsát és az étolajat. Alaposan dolgozd össze, és tedd e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk