- 1kg őszibarack
- egy csipet só
- fél vagy egy csomag vanilíás cukor vagy fél rúd vanília
- 1 evőkanál görög vagy natúr joghurt
- 2 dl tej
- fél deci / 1 deci víz
- 1 kávéskanál fahéj
- citromlé ízlés szerint
1. Őszibarack héját leszedjük,felaprítom,bele a turmixgépbe és egyet turmixolok rajta.
2. Mehet bele a cukor,só,joghurt,tej, fajéj-> mixelek -> mehet bele a víz,megint keverek rajta
Rakhatok bele kis citromlevet is,hogy savanyítson rajta.
Elkészítése A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A krémhez a diót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot langyos margarinnal robotgéppel habosra keverem, hozzáadjuk a tojásokat, keverjük míg viszonylag egynemű massza nem lesz. Liszt, van.cukor, sütőpor, kakaópor, cukr. dió, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízben kiáztatom, majd puhára párolom. A főzővízből kivéve felcsíkozom. Elkeverem a lisztet és a tojássárgáját a joghurttal, majd összekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű