Hozzávalók 26 cm-es sütőtálhoz:
a tésztához:
12 dkg liszt
4 dkg porcukor
1 csipet só
7 dkg vaj
1 tojássárgája
a formához:
vaj
liszt
a töltelékhez:
3 tojássárgája
9 dkg porcukor
1 csomag (40 g) vanília ízű pudingpor
1 nagy pohár (330 g) tejföl
1 evőkanál vaníliakivonat
50 dkg túró
1 citrom
a tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
2 teáskanál étkezési keményítő
A sóval és cukorral elkevert lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrtam.
Letakarva 30 percre hűtőbe tettem.
A pihentetést követően enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtottam, és kibéleltem vele a kivajazott, kilisztezett sütőformát.
Villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütöttem.
Közben a tojássárgáját kihabosítottam a porcukorral, hozzáadtam a pudingport, tovább kevertem, majd belevegyítettem a tejfölt, a vaníliakivonatot, a túrót és a citrom reszelt héját.
A tésztára öntöttem, és kb. 45 perc alatt majdnem készre sütöttem.
A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a vége felé beledolgoztam a cukrot és az étkezési keményítőt is.
Habzsákba töltöttem, a pite tetejére halmokat nyomtam belőle, és annyi időre tettem vissza a sütőbe, amíg a hab aranyszínű nem lett.
A sütést követően a habot szakácsfáklyával tovább karamellizálhatjuk.
1., Vedd elő a legnagyobb gáztepsidet! 2., Süss 10 tojásból (vagy 6 tojás+4 ek víz) egy piskótát, majd cérnával vágd ketté! (Ez lesz az alja és a teteje.) 3., Aztán süss még egy...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük az almás tölteléket, hogy amíg összegyúrjuk a tésztát addig legyen ideje meghűlni. Az almákat megmossuk, majd meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a kakaóporral, a porcukorral és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és összekeverjük az előző krémmel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra Nehézség: Könnyű