Kókuszdió
7 dl víz
“Sűrűségre olyan mint a tehéntej, zsíros illatos, isteni!
A héjból kiszedett húst felaprítottam késsel, hogy a botmixer elbírjon vele.
Míg ezzel bíbelődtem, 7 dl vizet felforrósítottam.
A kókuszt megfeleztem, ráöntöttem a forróvíz felét, és a botmixerrel összemixeltem.
A pépet szűrőbe öntöttem, s míg lecsöpögött a másik adagot is elintéztem.
Végül is lett belőle 7 dl isteni, sűrű “tej” és 12 db muffinra való reszelék.”
A virsliket hurkapálcikákra húzzuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a liszteket, a keményítőt és a sót elkeverjük a maradék tejjel és az élesztővel. Ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel (a t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megpucoljuk, lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a lepárolt hagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy formázható állagú legyen. Összekeverjük, majd gombócokra...
Elkészítési idő: kb 20 perc Nehézség: KönnyűA túrót keverjük ki a margarinnal. Ízesítsük 1 tk Delikáttal, őrölt fehérborssal. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot. Keverjük át, tegyük a hűtőbe 5-8 percre. A gombák tönkjeit tö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű