menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos pulykaragu (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg pulykacomb
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db répa
3 db zöldség
fél zeller, fél karalábé
morzsolt tárkony, só, bors, darált színes bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő
petrezselyemzöld
zsír
opcionális: 1 dl kókuszkrém, 1 kanál natúr mustár, fél dl citromlé

Elkészítés:


A húst kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy kanál zsírt felhevítünk, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a húst és folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk, sózzuk. Annyi vizet öntünk a húsra, hogy éppen ellepje azt, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük (kivéve a tárkony és a petrezselyemzöld!) és jó tíz percig így rotyogtatjuk.
Felöntjük az egészet vízzel és készre főzzük. A petrezselymet és a tárkonyt a legvégén szórjuk bele! Az utolsó lépést én most kihagytam, de ha egy kicsit krémesebbre szeretnétek a levest, akkor ti ne kövessétek a példámat :)
Mielőtt elzárjuk a lángot, kb 1 dl kókuszkrémet elkeverünk egy nagy kanál tiszta mustárral, fél dl citromlével, hozzáadjuk a leveshez, forralunk egyet rajta és kész is van!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/54-tarkonyos-pulykaragu-paleo-palanett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes gombás csirkemell
Tejszínes gombás csirkemell

A hagymát felvagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszín...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell őzgerincben
Csirkemell őzgerincben

A húst előkészítjük. Megmossuk, kifilézzük és apró kockákra vágjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A tejfölt, a lisztet és a tojást egy tálban jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés rakott brokkoli
Csirkés rakott brokkoli

A hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edénybe t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsacomb
Kacsacomb

elkészítés A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fek...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk