fél kg pulykacomb
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db répa
3 db zöldség
fél zeller, fél karalábé
morzsolt tárkony, só, bors, darált színes bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő
petrezselyemzöld
zsír
opcionális: 1 dl kókuszkrém, 1 kanál natúr mustár, fél dl citromlé
A húst kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy kanál zsírt felhevítünk, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a húst és folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk, sózzuk. Annyi vizet öntünk a húsra, hogy éppen ellepje azt, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük (kivéve a tárkony és a petrezselyemzöld!) és jó tíz percig így rotyogtatjuk.
Felöntjük az egészet vízzel és készre főzzük. A petrezselymet és a tárkonyt a legvégén szórjuk bele! Az utolsó lépést én most kihagytam, de ha egy kicsit krémesebbre szeretnétek a levest, akkor ti ne kövessétek a példámat :)
Mielőtt elzárjuk a lángot, kb 1 dl kókuszkrémet elkeverünk egy nagy kanál tiszta mustárral, fél dl citromlével, hozzáadjuk a leveshez, forralunk egyet rajta és kész is van!
A csirkemellet felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a húst, sárgarépát, szeletelt gombát, zöldbabot. Ízlés sze...
Elkészítési idő:A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk. Megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és legalább 2 órát pihentetjük. A krumplit héjában megfőzzük, m...
Elkészítési idő:A kacsát feldarabolom, sóval, majorannával bedörzsölöm. Tepsibe rakom, öntök alá kb 1,5 dl vizet, majd letakarom alufóliával és 210-220 fokon kb másfél órát párolom a sütőben. Megn...
Elkészítési idő: 2,5 óra