menu

Családireceptkönyv.hu

Zwiebeltunke: félúton a pörkölt felé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az étel lényege a bőven mért, megdinsztelt, kicsit lepirított hagyma. Ha ezt jól csináljuk, akkor már nem lehet hol elrontani. Nagyszüleimnél a leggyorsabban elkészíthető, tojásos változat a hétköznapokon volt jellemző, főleg vacsoraként. Ebédre már inkább „Grumbentunkes” került az asztalra, ebben az ételben a hagymás alapban a krumpli és a füstölt kolbász együtt főtt. A Fleischtunges, vagyis a húsos verzió a disznóvágások menüjének elmaradhatatlan eleme volt. A hozzávalók aránya minden esetben egyéni ízlésnek, családi hagyományoknak megfelelően változhatott. Én ezúttal egy egyszemélyes adagot ütöttem össze, egyetlen tojással, és egy kis finom, füstölt házi kolbásszal.

Hozzávalók:
• 15 dkg vöröshagyma
• 1 evőkanál sertészsír
• 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
• 5 dkg füstölt házi kolbász
• 1 tojás
• só, bors

Elkészítés:


Elkészítése:

Ha húsos Tunges készül, akkor – akárcsak a pörköltek esetében –, apróra vágjuk a hagymát, hogy könnyebben szétessen a hosszabb főzés során.Most azonban rövidebb elkészítési idővel számolunk, nem akarjuk szétfőzni a hagymát, ezért csak cikkekre vágjuk, és úgy pirítjuk meg egy serpenyőben, egy kanálnyi zsíron. Ha kezd letapadni, akkor érdemes egy kis vizet aláönteni, átkeverni, majd ismét zsírjára pirítani. Ha megfelelő, barnás színt kapott, akkor mehet bele a kanálnyi fűszerpaprika, a só, bors, némi kevergetés után pedig még egy kis víz, hadd rotyogjon egy kicsit. Adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt. Ha ez is átsült, kiengedte a zsírját, átadta az ízét, akkor nincs más dolgunk, mint visszavenni a hőmérsékletet, egy mélyedést készíteni a hagymás-kolbászos alapba és beleütni a tojást, vagy ha úgy tetszik, egymás mellé többet is. Nem kell megvárni, míg a tojás megkeményedik, hiszen amíg lágy a közepe, addig lehet jókat tunkolni belőle egy-egy karéj friss kenyérrel. És persze egy pohár száraz fehérbor vagy egy fröccs is jól csúszik mellé.

Zwiebeltunke: félúton a pörkölt felé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babfőzelék - Staller-féle
Babfőzelék - Staller-féle

A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk, reggel leszűrjük. Hagymát dinsztelünk, rántást készítünk. A babot feltesszük főni só, cukor,szódabikarbóna, köménymag és borsikafű í...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Pollo all' Olio tészta
Pollo all' Olio tészta

A tésztát kifőzzük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon a besózott csirkemellet 5 perc alatt megpirítjuk, hozzáadjuk a megreszelt fokhagymát és a darált erős paprikát. Ezekkel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkínis palacsinta
Cukkínis palacsinta

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. Tisztítsuk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros rakott hús
Mustáros rakott hús

Karikára vágod a krumplit ( nyersen )a tepsi aljába rakod sózod borsozod.. Karikázol rá hagymát.., majd a kiklopfolt huit ráteszed Én (Magyaros fűszersót szoktam ) Auschanba venni...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk