Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
1 csomag vaniliás cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
vaj
1 ek kakaópor
Krém:
Habtejszín
1 db citrom
1 db lime
1 ek porcukor
Elkészítem a piskótát.Előmelegítem a sütőt 200 C°-ra.
Szétválasztom a tojásokat.A sárgáját habosra kikeverem a vaniliás cukorral,a cukorral.A lisztet összekeverem a sütőporral.Hozzá adom a felvert tojás sárgájához.A fehérjét kemény habbá verem a csipet sóval.Hozzá adom a tésztához,óvatosan spatulával összeforgatom.Kivajazott kilisztezett tortaformába öntöm. Kb 20-25 percig tűpróbáig sütöm.Ha kész a piskóta hagyom kihűlni.Ha kihűlt ketté vágom.Egy magas falú tálba kiöntöm a habtejszínt.Bele reszelem a citrom és a lime héját.Bele facsarom a levét is hozzá adom a porcukrot is.Felverem kemény habbá.A kihűlt és ketté vágott piskótába töltöm.A piskóta tetejét szétmorzsolom apró darabokra.megszórom vele a krém tetejét.
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot sötétbarnára pirítom és felengedem a vízzel. Először megkeményedik, de majd elolvad. A lisztet a tejjel és a tojással elkeverem. Ha kihűlt a karamellás víz, összekeverem a...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből verjünk kemény habot. A joghurtot, cukrot, lisztet, és sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját,a kakaót és a mézet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű