10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
15 dkg ghí
10 dkg egész xylit
3 egész tojás
10 dkg őrölt mandula
6 dkg hámozott, szeletelt mandula
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A csokoládét, ghít, xylitet vízgőz felett olvasszuk meg. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével keverjük bele a tojásokat, végül forgassuk bele az őrölt mandulát. Eléggé folyós tésztát kapunk, de így a jó. A szeletelt mandulát bele is lehet forgatni, de a tetejére is lehet szórni.
Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, szórjuk a tetejére a szeletelt mandulát, és kb. 30 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a közepe még kicsit lágy. Teljesen hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel.
Elmira :)
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a konyakot vagy alkoholt, végül a sűrített tejet. Én konyhai robotgépet használtam, té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű