2 cs gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
0.5 dl tej
pici rum vagy rumaroma
babapiskóta
2-3 dl tejszín
Krém :
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
Gesztenye + keksz + rum+ tej ==> tortaforma aljába nyomkodni.
puding + cukor + tej ==> sűrűre főzzük .
Ha langyos a kihabosított margarinhoz keverjük .
Felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával.
Krém másik fele majd a keményre vert habbal zárjuk . Tetejét díszítjük , majd hűtő pár óra .
A tésztához A tejet egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és a vajat, majd folyamatos keverés mellett összemelegítjük. Közben egy tálban összekeverjük a li...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit. 2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKávé, vagy cukordarálóval őröljük finomra a diót, majd adjuk hozzá a kakaót, a fahéjat és reszeljük hozzá a narancs héját. Aprítsuk kisebb darabokra és tegyük aprítóba, vagy turmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű