26 cm-es tortához:
8 tojásos vagy 2 db 5 tojásos kakaós piskóta
Krémhez:
1 l tej
2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
6-8 kanál cukor ízlés szerint
1 cs zselatin por (20g)
1 narancs héja és leve
narancs aroma
1 dobozka kandírozott narancshéj apróra vágva
10-15 dkg grillázs (ízlés szerint)
A grillázs készítése: 10 dkg dióbelet egészben serpenyőbe teszünk, rászórunk 15 dkg kristálycukrot és addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad és bevonja a diót. Olajos tepsire vagy fém tálcára borítjuk és elterítjük rajta, majd ha kihűlt, a szokásos módon ledaráljuk a diódarálón. Vigyázzunk, meg ne égjen.
A torta lapunkat 3-4 lapra vágjuk.
A tejet a pudinggal, a cukorral a szokásos módon elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük. A zselatint a narancs mikróban felforrósított levében feloldjuk, hagyjuk kihűlni, közben párszor megkeverjük. A kihűlt pudingot átkeverjük (bőrét, ha van leszedjük) beletesszük a grillázst, a kandírozott narancshéjat, a reszelt narancs héjat, a zselatint és apránként a tejszínhabot. Betöltjük a tortánkat.
Kívülről díszíthetünk felvert tejszínhabbal és narancs szeletekkel.
Keverjen hozzá 150 g liszt, 150 g cukor, 150 g margarin, 3 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 3/4 csomag sütőpor az alaphoz, és öntsön egy 26 cm-es zsírral ellátott tavaszi serpenyőbe....
Elkészítési idő:1. A tököt puhára sütjük, 200 fokon (kb. másfél óra alatt). Kihűtjük, majd leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk a belsejét. 2. A vajat a cukrokkal...
Elkészítési idő:Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő:A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verjük, majd hozzádolgozzuk a mascarponét vagy vajkrémet/sajtkrémet és egy expressz zselatint. Közben lefőzzük a kávét. Egy téglal...
Elkészítési idő: