Kakaós piskóta alapot sütöttem (Mester süteménylisztet használtam)
Krém:
-magozott meggy
-vaniliás pudingpor
-Hulala habtejszín
-étcsoki
Egy üveg magozott meggy levét (kb. 3 dl) 1 csomag vaniliás pudingporral és egy nagyon pici cukorral felfőzzük.
Jó, ha érződik a megy savanysága ezért kell bele csak kevés cukor.
Ha kész a pudingporos krém hűtjük kicsit.
Addig a tortalapokat kettévágjuk és ha langyos a massza, megkenjük vele a lapokat.
Kb. 400- 500 ml Hulalát kemény habbá verjük. A felvert tejszín 1 részébe reszelt csokoládét tehetünk, és ezzel rétegezzük a lapokat úgy, hogy minden réteg tejszínre magozott meggyszemeket teszünk.
Amikor a legfelső lap is fenn van, akkor bekenjük habbal a tortát. A szélét vagy habbal, vagy mandulaforgáccsal díszítjük. A tetejére díszítőcsővel kis kupacokat tehetünk, amik tetejére 1-1 magozott meggy kerülhet. A közepére reszelt csokit szórhatunk vagy olvasztott csokit csorgathatunk tetszés szerint
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , bársonyos a krém és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. 2. A vajat és a csokit összeolvasztjuk a mikróban. Körülbelül fél percenként vegyük ki, és kavarjuk át, nehogy a csokoládé megég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: A beáztatott diót a datolyával együtt a darálóba tesszük, és megdaráljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a felolvasztott kakaóvajat, és összekeverjük, gyúrjuk a masszát. Lehúzhat...
Elkészítési idő: 1 óta Nehézség: Könnyű