Kakaós piskóta alapot sütöttem (Mester süteménylisztet használtam)
Krém:
-magozott meggy
-vaniliás pudingpor
-Hulala habtejszín
-étcsoki
Egy üveg magozott meggy levét (kb. 3 dl) 1 csomag vaniliás pudingporral és egy nagyon pici cukorral felfőzzük.
Jó, ha érződik a megy savanysága ezért kell bele csak kevés cukor.
Ha kész a pudingporos krém hűtjük kicsit.
Addig a tortalapokat kettévágjuk és ha langyos a massza, megkenjük vele a lapokat.
Kb. 400- 500 ml Hulalát kemény habbá verjük. A felvert tejszín 1 részébe reszelt csokoládét tehetünk, és ezzel rétegezzük a lapokat úgy, hogy minden réteg tejszínre magozott meggyszemeket teszünk.
Amikor a legfelső lap is fenn van, akkor bekenjük habbal a tortát. A szélét vagy habbal, vagy mandulaforgáccsal díszítjük. A tetejére díszítőcsővel kis kupacokat tehetünk, amik tetejére 1-1 magozott meggy kerülhet. A közepére reszelt csokit szórhatunk vagy olvasztott csokit csorgathatunk tetszés szerint
A tészta adalékait a robotgép spiráljával morzsalékosra keverjük, kikent, lisztezett tortaformába nyomkodjuk. A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy körtepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc+ 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy tortaformába öntsük és előmelegített sütőben megsütjük. Egy tetszőleges ízesítésű pudingot megfőzünk és a tetejére öntjük, majd gyümölc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 3 literes edénybe tegyük bele a 100 g felszeletelt vajat, a 250 g cukrot és a zsemlemorzsát, simítsuk az aljára. Az almát tisztítsuk meg, távolítsuk el a magvait. A magház üres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű