Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fondant nyújtható (torta bevonásra)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 e.k. zselatin por
6 e.k. víz
1 púpos e.k. margarin
2 e.k. méz
kb. 80-100 dkg átszitált nagyon finom porcukor

Elkészítés:


Vízgőz fölött egy tálban melegítjük a vízzel elkavart zselatint, amíg átlátszó nem lesz. Ekkor beletesszük a mézet és a margarint, ha elolvadt, beleöntjük a porcukor közepébe. Kanállal kevergetjük és ha már nem annyira meleg, kézzel tovább gyúrogatjuk. Annyi porcukrot gyúrunk bele, hogy ne legyen folyós, de ne legyen kemény. Tapasztalat: ha megfogod a markodba, szinte "kimászik" a kezedből állagú a jó. Frissentartó fóliába + egy zacsiba tesszük és kb két órát szobahőn pihentetjük. Felhasználás előtt egy diónyi margarint gyúrunk bele és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Ez így fehér, ha színeset akarunk, akkor ilyenkor ételfesték pasztával színezhetjük. Folyékony nem jó, feketét csak felületi festéssel tudunk csinálni, barnát én a porcukorhoz kevert kakaóval szoktam. Étkezési keményítővel vékonyan megszórt felületen, szintén keményítővel szórogatva tudjuk sodrófával nyújtani, illetve bármilyen formát készíthetünk, vagy kiszúróval virágot, levelet is csinálhatunk belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szóráshoz O km-es nylon térdzokniba rakni a keményítőt, szuperül lehet használni.
A tortát bevonás előtt csak nagyon vékonyan kell lekvárral (ecsettel) lekenni, vagy az egyenetlenséget porcukor-margarin keverékkel kihozni.Egyébként krémet a tortára a fondant alá nem kell tenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mandarinos mandulatorta (Sóbors)
Mandarinos mandulatorta (Sóbors)

Tegyük a mandarinokat egy edénybe, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel, majd vegyük le az erősséget, főzzük addig, amíg a gyümölcsök puhák nem lesznek. Vegyük le...

Elkészítési idő: 35 perc+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kinder maxi king torta
Kinder maxi king torta

A tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A száraz hozzávalóka...

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta Szamos Lászlótól
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Répatorta Szamos Lászlótól

Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt. A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél –...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉM
FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉM

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk