Hozzávalók:
1 e.k. zselatin por
6 e.k. víz
1 púpos e.k. margarin
2 e.k. méz
kb. 80-100 dkg átszitált nagyon finom porcukor
Vízgőz fölött egy tálban melegítjük a vízzel elkavart zselatint, amíg átlátszó nem lesz. Ekkor beletesszük a mézet és a margarint, ha elolvadt, beleöntjük a porcukor közepébe. Kanállal kevergetjük és ha már nem annyira meleg, kézzel tovább gyúrogatjuk. Annyi porcukrot gyúrunk bele, hogy ne legyen folyós, de ne legyen kemény. Tapasztalat: ha megfogod a markodba, szinte "kimászik" a kezedből állagú a jó. Frissentartó fóliába + egy zacsiba tesszük és kb két órát szobahőn pihentetjük. Felhasználás előtt egy diónyi margarint gyúrunk bele és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Ez így fehér, ha színeset akarunk, akkor ilyenkor ételfesték pasztával színezhetjük. Folyékony nem jó, feketét csak felületi festéssel tudunk csinálni, barnát én a porcukorhoz kevert kakaóval szoktam. Étkezési keményítővel vékonyan megszórt felületen, szintén keményítővel szórogatva tudjuk sodrófával nyújtani, illetve bármilyen formát készíthetünk, vagy kiszúróval virágot, levelet is csinálhatunk belőle.
Szóráshoz O km-es nylon térdzokniba rakni a keményítőt, szuperül lehet használni.
A tortát bevonás előtt csak nagyon vékonyan kell lekvárral (ecsettel) lekenni, vagy az egyenetlenséget porcukor-margarin keverékkel kihozni.Egyébként krémet a tortára a fondant alá nem kell tenni.
5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKorpusz elkészitése: A fügét és a meggyet aprítóban pépesre aprítani, majd hozzákeverni a többi alapanyagot. Tortaformát kikenni kókuszolajjal és belenyomkodni, mehet a fagyasztób...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd be a sütőt 210 fokra. Szitáld egy tálba a tésztához szükséges porcukrot, és keverd össze a darált mandulával. Folyamatos keverés mellett add hozzá a tojásokat egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTört kakaóbab a díszítéshez. A krémet előző nap elkezdjük elkészíteni. A tejszínt a cukorral, közepes lángon, felforrósítjuk (forralni nem kell). Beletördeljük a csokoládét, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű