6 dl tej
8 dkg étkezési keményítő
6 ek. cukor
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj vagy margarin
1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni.
3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
4. A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és tovább keverjük. Végül a kihűlt keményítős krémet kanalanként beleadagoljuk és simára keverjük.
Gesztenye tortába vagy gesztenyés sütibe remek választás.
Ezt a két oldatot összeönteni és jó sokáig mixelni. Ha már nem darabos, kb. 3-4 l forró víz hozzá és ismét mixelni. Másnap, ha teljesen kihűlt, ismét mixelni. Lavórban szoktam...
Elkészítési idő:Így készítsd: A titok az áztatásban rejlik! 1. Ahhoz, hogy igazán finom, puha gesztenyéd legyen, áztasd be őket egy-két órára! Engedj rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Am...
Elkészítési idő:4 evőkanál vajat 2 evőkanál apróra vágott snidlinggel, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal és durvára őrölt borssal valamint sóval összekeverünk, majd lehűtjük.
Elkészítési idő: