60 dkg finom liszt
2,5dl tej
1,5dl tejszin
5 dkg porcukor
3dkg élesztő
1 tk só
1 tojás+2 sárgája a lekenéshez
Habtejszin 30%
A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összeállítjuk a tésztát, majd kb. 1 órát kelesztjük. A lereszelt almát citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztás után pihentetés kb 1 óra, utána formába rakom és ott is kelesztem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelmelegítjük a mézet a vajjal és félretesszük. Nagyobb tálba mérjük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is. Közepébe ütjük a tojást, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű