menu

Családireceptkönyv.hu

Foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finom liszt
2,5dl tej
1,5dl tejszin
5 dkg porcukor
3dkg élesztő
1 tk só
1 tojás+2 sárgája a lekenéshez

Trükkök, tippek, praktikák:


Habtejszin 30%

Foszlós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Diós - almás tekert
Diós - almás tekert

A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összeállítjuk a tésztát, majd kb. 1 órát kelesztjük. A lereszelt almát citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kávészem
Kávészem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Kuglóf ami igazából kalács!
Kuglóf ami igazából kalács!

Dagasztás után pihentetés kb 1 óra, utána formába rakom és ott is kelesztem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Felmelegítjük a mézet a vajjal és félretesszük. Nagyobb tálba mérjük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is. Közepébe ütjük a tojást, beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk