60 dkg meggy (magozott)
15 dkg cukor (kristály)
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
3 evőkanál finomliszt
2.5 dl tejföl (zsíros)
A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük.
A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük.
Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik.
Hűtve fogyasztjuk.
1. Az epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk. 2. Minden összetevőt egy edényben botmixerrel összeturmixolunk. 3. Hűtve tálaljuk, eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű