menu

Családireceptkönyv.hu

CANELLONI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





Alapanyagok: 1 doboz CANNELLONI tészta fél liter tej
75 dkg darált hús 5 dkg vaj
3 hagyma 5 dkg liszt
4 gerezd fokhagyma só
pirospaprika oregano
só pici füstölt sajt
bors 5 dkg trapista sajt
kakukkfű
1 doboz paradicsompüré
pici zsír

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS


A zsírt felolvasszuk és mind a két hagymát apróra vágjuk, mint ha pörköltet készítenénk. Amikor már üveges akkor a hús beletesszük pörkölődni. A fűszereket szépen sorrendbe tegyük bele. Fedő alatt készítsük, sűrűn kevergessük nehogy oda égjen. A paradicsompürét egy kis vízzel összekeverjük. Ráér majdnem a vége felé bele tenni. Sűrűre főzzük le a levét.
Ez kb. egy óra. Közben a tészta vizet oda lehet tenni forrni. A forrásban levő vízbe beletesszük a tésztát, nem 8 percig ami rá van írva hanem max. 3 perc így a tésztának van egy kis tartása mikor kivesszük. Amikor kész a hús akkor lehűtjük, hogy kézzel és kiskanállal megtudjuk tölteni. Kizsírozott tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé. A végén sajtos besamel mártást öntünk rá, kb. fél óráig forró sütőben ( 4-es fokozaton ) sütjük. Ínyenceknek még egy kis parmezán sajtot lehet rá reszelni.
Az olaszos ízeket az oregáno és a paradicsom püré teszi jellegzetessé.

Elkészítési idő: kb. másfél óra.


FORRÓN TÁLALJUK !!!

Jó étvágyat kívánok !

Utána a kávé csak Olasz lehet !!!



Szigetszentmiklós, 2004. Július 03. Szegedi András
házi szakács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kókuszgolyó
kókuszgolyó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A világ legfinomabb tortája sütés nélkül készül, meg
A világ legfinomabb tortája sütés nélkül készül, meg

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES
KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség s...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsleves 2 - OK
Gyümölcsleves 2 - OK

1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell feldaraboljuk, és másfél liter vízben cukorral, citromhéjjal megfőzzük. 2. A tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük, néhány percig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk