2 kg ponty
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
5db paradicsom
5 db paprika
10 dkg szalonna
1 fej fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
só
bors
őrölt pirospaprika (1 teáskanál)
olaj
A burgonyát meghámozzuk és félkészre főzzük. Ha elkészült felkarikázzuk a paprikával, a paradicsommal és a vöröshagymával együtt. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük először a burgonyát, rá a paprikát, a paradicsomot és a hagymát, majd sózzuk borsozzuk. Ráhelyezzük az előkészített pontyot, azt is ízesítjük sóval, borssal. Ízlés szerint szalonnacsíkokat is helyezünk a halra. Végül a fokhagymával, sóval, pirospaprikával elkevert tejfölt rákanalazzuk. Betesszük a 180°-ra előmelegített sütőbe és lefedve kb. 20-25 percig sütjük. Ezt követően fedő nélkül sütjük tovább még 20 percig, ezalatt szépen megpirul.
A ponty előkészítése:
A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk pikkelyeit. Egészben hagyjuk/ fejét és farkát nem vágjuk le/. Hasát felvágjuk és kiszedjük belsőségeit, fejéből is mindent eltávolítunk, valamint a farka végét levágjuk. Ezt követően bő vízzel kiöblítjük. Mindkét oldalát nagyon sűrűn irdaljuk, enyhén sózzuk.
Grillezett-pácolt zöldségek: A cukkinit és a padlizsánt karikákra, a paprikát nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre, a gombákat csak félbe vagdossuk. Ha lehetőségünk van, akár fa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA halat felengedés nélkül forró olajban arany színűre sütjük. 2,5 dkg vajat hevítünk egy edényben, hozzáadjuk a rizst, kissé megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük 2 bögre forró v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA lazac filét előző este 3 hosszúkás darabra vágtam, megsóztam és beborsoztam a citromborssal. A gombát apróra vágtam, az újhagymát felkarikáztam és és kevés olajon mindkettőt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes