100 g Glutenix Alfamix
100 g barna rizsliszt
50 g csicseriborsóliszt
50 g kölesliszt
1 ek méz
1 cs instant élesztő/ 0,5 cs friss élesztő
1 ek olívaolaj
25-30 magkeverék
1 tk só
300 ml langyos víz
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a mézzel felfuttatott élesztőt és a vizet. Kb 25 percig hagyom kelni.
175 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (kb 3/4 - 1 óra).
A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Egy közepes méretű tepsit vajazunk, liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet egy tálba szitáljuk. beleszórjuk a cukrot, szódabikarbónát, csipet sót. Alaposan elkeverjük. 2. Ezután megy bele a tojás, a joghurt (aludttej/kefír) és csomómentesr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A töltelék hozzávalóit egy tálban, alaposan összedolgozzuk. A tészta egyik felére egymástól kellő távolsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász (a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK) Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre. Az üv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű