50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg margarin
1 ek. méz
1 mk.só
töltelék:
6 nagy alma
1 vaníliás cukor
2 ek cukor
1 tk.fahéj /púpos
3 púpos ek.darált dió
tetejére:
1 tojássárgája
1 ek. tej
Élesztőt futtatni. A többi anyaggal összedolgozni és dagasztani.
Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 8-9 részre osztani.Bucikat formálni, 10 perc kelesztés.
Töltelék,almát reszelni,a többivel összekeverni.Egy golyót kb..2 mm vastag 30x16 cm téglalappá nyújtani.
Szélesebbik oldalához kb-1,5-2 ek tölteléket tenni, szélétől beljebb.
A töltelékre ráfordítjuk a tésztát ,körbe kicsit lenyomkodni.
A tészta felét /6-7cm/ bevagdosni.
Feltekerni,a csíkok alul legyenek. A kalács végét összedugni.
30 perc kelés.Lekenni tojássárgája és tej keverékkel.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc sütés.
A lisztet átszitáljuk, az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTej,víz,élesztő felfuttatni,és a liszt,só,tejfölhöz adni,jól kidolgozni,(kb.10 percig) utána 45 perc kelési idő, 8 db egyforma cipó gyúrunk, 10 percig pihentetjük,majd kinyújtjuk o...
Elkészítési idő: kb..2 óra Nehézség: KönnyűZsebében ● 1 víz meleg víz ● 2 víz meleg tej ● Két uj uj hiányzik a víz ● 1 evőkanál száraz élesztő ● 1 tojás (a) ● 2 evőkanál porított ● 1 édes kanál só ● Annyi liszt, amennyit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz