25 dkg vaj vagy margarin
37 dkg cukor
37 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 cs. sütőpor
4 tojás
mazsola,meggy, kókusz
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
A vajat a cukorral elkeverjük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
A darált mákot a liszthez keverjük, hozzáadjuk a sütőport.
A tojásos keverékhez öntjük, lassú fordulaton összekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük,tűpróba.
feldobhatjuk a mákos kevertet meggybefőttel, mazsolával, kókusszal. Nyugodtan beletehetünk 1 üveg lecsepegtetett, magozott meggybefőttet. Ezt először a lisztes, mákos száraz anyagokhoz keverjük, majd az egészet a tojásos keverékbe forgatjuk. Így nem fog lesüllyedni a meggy a süti aljára.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Habosra keverjük a cukrot a tojással és az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön- külön megsütjük. Krém: 3 dl tejben 4 ek.réteslisztet sűrűre főzünk, 25 dkg vajat 20 dkg porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű