100 gram keserű csoki (60%)
Elolvasszuk a csokit meleg tejbe
K.b 50ml tej
80 gram kakao
Hozzakeverjuk az olvasztott csokihoz
Öntünk még tejet ha nem folyékony
80 gram mák
Megdaráljuk
100 gram almapép
Összekeverjük
2 kanál lekvar
80 ml olaj (⅓ pohar)
3 tojas
Felverjük mixerrel
Tovább keverjuk, hozzáöntjük lassan az olajat a tojáshoz
Utána az almapéppet hozzákeverjük
120 gram feher liszt
Összekeverjük
2 lapos kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál sutopor
A lisztnek a felét hozzákeverjük kézi habverovel a tojas keverékhez
2 joghurt
Hozzákeverjük a tojáshoz
A maradek lisztet hozzákeverjük a tojáshoz
A tojás+liszt keveréknek a ⅔ -at belekeverjük a csokis tejbe
A maradék tojás+liszt keveréket összekeverjük a mákkal
21 szaritott megy
Félbevágjuk a meggyet
Fél szelet szárított ananász, 30 darabra vagva
Kikenjuk egy 35X20-as format vajjal
Egy reteget öntünk a csokis keverékből a forma aljába
Elrendezzük a meggyet es az ananászt a csokis retegen
Raontjuk a maradek csokis keveréket
A makos keverékből teszünk szigeteket a csokira és egy kicsit összekeverjük márványosan.
Átvariálva
100 gram keserű csoki (60%)
Elolvasszuk a csokit meleg tejbe
K.b 50ml tej
80 gram kakao
Hozzakeverjuk az olvasztott csokihoz
Öntünk még tejet ha nem folyékony
80 gram mák
Megdaráljuk
100 gram almapép
Összekeverjük
2 kanál lekvar
80 ml olaj (⅓ pohar)
3 tojas
Felverjük mixerrel
Tovább keverjuk, hozzáöntjük lassan az olajat a tojáshoz
Utána az almapéppet hozzákeverjük
120 gram feher liszt
Összekeverjük
2 lapos kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál sutopor
A lisztnek a felét hozzákeverjük kézi habverovel a tojas keverékhez
2 joghurt
Hozzákeverjük a tojáshoz
A maradek lisztet hozzákeverjük a tojáshoz
A tojás+liszt keveréknek a ⅔ -at belekeverjük a csokis tejbe
A maradék tojás+liszt keveréket összekeverjük a mákkal
21 szaritott megy
Félbevágjuk a meggyet
Fél szelet szárított ananász, 30 darabra vagva
Kikenjuk egy 35X20-as format vajjal
Egy reteget öntünk a csokis keverékből a forma aljába
Elrendezzük a meggyet es az ananászt a csokis retegen
Raontjuk a maradek csokis keveréket
A makos keverékből teszünk szigeteket a csokira és egy kicsit összekeverjük márványosan.
4-egész tojást, 15-dkg kristálycukorral kikeverjük, majd 1-dl étolaj, 1-dl tej, és 25-dkg finom liszt, és fél csomag sütőpor, ezt mindet turmixgéppel jól keverd ki. Egy 25×30-as n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott alma magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk. A vajat 15 dkg cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a lágy margarint és jól kikeverjük. Elvegyítjük a sütőport a liszttel és belekeverjük a margarinos masszába. Kettévesszük a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű