Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Omlós keksz


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 80 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g puha vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 csomag Dr. Oetker vanillin cukor
3 tojássárgája (M méret)
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
csokoládé: díszítés
kb 60 g Dr. Oetker torta hab sötét

Elkészítés:


Hogyan süthetek omlós süteményt?
Kenje meg a tepsit és fedje le sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt.
Felső / alsó fűtés 180 ° C körül
légkeverés 160 ° C körül
Sütési idő: kb. 11 perc.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban keverővel (keverőpálcákkal) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjunk hozzá cukrot, vanillincukrot, tojássárgáját és citromlevet, amíg sűrűsödött massza nem képződik. Röviden keverje bele a lisztet közepes lángon. Öntse a tésztát kis adagokban egy csillagfúvókával (Ø 9 mm) ellátott csövekbe, és szórjon koszorúkat, rudakat, S formákat, íjakat és tufákat a tepsire és süsse meg.
Távolítsa el a süteményeket a tepsiről a sütőpapírral, és hagyja őket rácson lehűlni

Omlós keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kevert tésztás sütemények, Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Beigli
Beigli

A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, utána keverjük bele a hozzávalókat. A tésztát jól kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, begömbölyítjük és fél órát pihentetjük. Pihené...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Skót tojás
Skót tojás

A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (zserbó)
Szaloncukor (zserbó)

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli (anyu féle)
Bejgli (anyu féle)

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot és a sót, majd tejjel gyorsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk