200 g puha vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 csomag Dr. Oetker vanillin cukor
3 tojássárgája (M méret)
1 evőkanál citromlé
300 g búzaliszt
csokoládé: díszítés
kb 60 g Dr. Oetker torta hab sötét
Hogyan süthetek omlós süteményt?
Kenje meg a tepsit és fedje le sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt.
Felső / alsó fűtés 180 ° C körül
légkeverés 160 ° C körül
Sütési idő: kb. 11 perc.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban keverővel (keverőpálcákkal) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Keverés közben fokozatosan adjunk hozzá cukrot, vanillincukrot, tojássárgáját és citromlevet, amíg sűrűsödött massza nem képződik. Röviden keverje bele a lisztet közepes lángon. Öntse a tésztát kis adagokban egy csillagfúvókával (Ø 9 mm) ellátott csövekbe, és szórjon koszorúkat, rudakat, S formákat, íjakat és tufákat a tepsire és süsse meg.
Távolítsa el a süteményeket a tepsiről a sütőpapírral, és hagyja őket rácson lehűlni
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, utána keverjük bele a hozzávalókat. A tésztát jól kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, begömbölyítjük és fél órát pihentetjük. Pihené...
Elkészítési idő:A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...
Elkészítési idő:A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat f...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot és a sót, majd tejjel gyorsa...
Elkészítési idő: