2 dl tejföl
10 dkg búzadara
25 dkg zsíros tehéntúró
5 db tojás
30 g vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük.
Legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját, a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz.
Tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá, krémesre elkeverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk.
190 C fokra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük.Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája. Ezeket kikavarjuk. Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét. Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél cs...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd beleütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 1 órát a hütőben pihen...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, a formákat papírral kibéleljük. A száraz alapanyagokat egy villával összekeverjük. A nedves anyagokat egy külön tálban szintén összedolgozzuk. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük.. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes