2 dl tejföl
10 dkg búzadara
25 dkg zsíros tehéntúró
5 db tojás
30 g vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal.
A búzadarát a túróval elkeverjük.
Legalább fél órát állni hagyjuk.
A tojások sárgáját, a citrom reszelt héját hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz.
Tovább keverjük.
Végezetül a tejfölt, a grízzel elkevert túrót forgatjuk hozzá, krémesre elkeverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk.
190 C fokra melegített sütőben alsó-felső sütésen 35-40 percig sütjük.Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük.
A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és az olajat kikeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomlét és a sütőporos, fahéjas lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, és beleöntjük a té...
Elkészítési idő:180 fokon sütjük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Elkészítési idő: kb 30 percKeverjük homogén masszává a hozzávalókat és kilisztezett tepsibe , előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb 30 percig . Ne száritsuk ki nagyon a tésztát . A csokoládét olvasszuk f...
Elkészítési idő: kb 1 óra