menu

Családireceptkönyv.hu

anya--Almás kevert


Írta:

Elk. idő: Több mint 60 pe
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukor
4 egész tojás
5 dkg vaj vagy 1 dl olaj
kevés fahéj
40 dkg reszelt alma
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítés:


1.) A cukrot, a tojásokat, az olajat, a fahéjat habosra keverjük. Beledolgozzuk az almát és a sütőporos lisztet.
2.) Sütőpapirral bélelt sütőlemezbe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. ( Az alma miatt hosszabb sütésidőre számíthatunk)

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész masszába keverhetünk beáztatott, kicsi liszttel megszórt mazsolát. Tetejére szórhatunk durvára szelt cukros diót.

anya--Almás kevert

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamell szelet
Karamell szelet

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama margarint/vajat a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rigoletto.
Rigoletto.

A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban.A porcukrot alaposan habosítsuk fel a vajjal, majd további habosítás közben csurgassuk hozzá a tojást. Ha egyenletesen el...

Elkészítési idő: 70-90
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
15 perces keksz Kifli és Levendulától
15 perces keksz Kifli és Levendulától

Nagyon egyszerű az elkészítés. A csoki kivételével mindent összeöntünk, összegyúrjuk, a végén belekerül a felaprított csoki. Mi gombócokat gyúrtunk, és lelapítottuk egy kicsit. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Spanyol briós
Spanyol briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk