3 tojás
16 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom héja és leve
1 dl olaj
1 dl víz
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
A 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéját és levét, a lisztet és a hozzákevert sütőport, majd a vizet és az olajat. Összekeverem és a végén hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett formába kanalazom a tésztát, vagy szilikon formába, amit nem kell kivajazni.
Tűpróbáig sütöm, kb 35 perc.
Amikor elkészül, csokimázzal leöntöm és tetszés szerint diszítem
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. .A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal me...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes