50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 csomag por élesztő
6g só
2 db tojás
2,2 dl tej
1 citrom héja
A szóráshoz:
dió
kristálycukor
olvasztott vaj
A kenyérsütőbe beteszek minden alkotóelemet. Alul van a folyékony és a só-élesztő ne érjen egymáshoz.
Ha kész a tészta kinyújtom kb 2 cm vastagra, kiszaggatom, egyesével bekenem vajjal, beleforgatom a diós cukorba és a tepsibe teszem. A tetejét is bevajazom és rászórom ma maradék diót. 170 fokos előmelegített sütőben kb 45 percet sütöm míg aranybarna nem lesz.
Beáztatjuk forróvízbe a krémhez való datolyákat arra az időre míg készítjük az alapot. Aprítógépben durvára aprítjuk a mandulát. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább aprítjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókusztejet, és a kókuszreszeléket mérjük egy edénybe, majd keverjük össze habverővel. Így együtt felforraljuk. Elég, ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Keverd össze a zabot, mandulát, len és szezámmagot egy nagy tálban. Ezután oszlasd el egyenletesen egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű