A meggy fanyar íze és a krémes csokoládé csábítóan finom, ezt az édességet el kell készítened! :)
Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport nagyobb tálban összekeverjük. Kis mélyedést készítünk a közepébe és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összekeverni és felváltva hozz...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat egyenként beleütjük, és belecsepegtetjük a rumot. 2. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt a narancs levével és lereszelt héjával pépesre turmixoljuk. Hozzágyúrjuk az édesítőt és a mandulát, végül a durvára vágott étcsokoládét is. Diónyi golyókat formálunk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű