1 bögre joghurt
1/2 kv. kanál só
1/2 kv. kanál sütőpor
2 bögre liszt
2 bögre reszelt sajt
olaj a kisütéshez
fokhagyma
A hozzávalókból 1 bögre sajttal tésztát gyúrunk, amit 5 egyenlő részre osztunk.
Mindegyik kis tésztaadagot vékony korong alakúra nyújtjuk. A maradék egy bögre reszelt sajtot 5 részre osztjuk, majd mindegyik korong közepére rátesszük a sajtot.
A tésztát az oldalaitól kezdődően felhajtjuk, jól „becsomagoljuk” a sajtot, majd kezünkkel lángos alakúra formázzuk a sajttal töltött tésztát.
Forró olajban kisütjük, majd fokhagymával megkenjük.
Az összes alapanyagot egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ha száraznak érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá, ha ragacsosnak, akkor lisztezzük. A tésztánk akkor jó, ha puha, könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük. 2. Végül hozzáforgatjuk a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejjel megfőzöm, beleteszem a cukrot és a vajat. Még melegen a nyers tésztára kenem (nem egyszerű művelet, de nem baj, ha nem egyenletes a krém). A tetejére elosztom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű