Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

268.Cruffin/ muffin


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30dkg rétesés és BL-55 felesben
5 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
1 nagy csipet só
5 dkg hideg vaj
0,6 dl langyos víz
1,2 dl langyos tej
másfél teáskanál porélesztő
13 dkg vaj( puha kenhetö)
5 dkg kristálycukor
fél teás kanál fahéj

Elkészítés:


Szitáljuk a lisztet egy tálba, keverjük bele a cukrot, az élesztőt és a sót.
A vajat vágjuk kockákra, adjuk a liszthez, morzsoljuk bele, majd öntsük rá a vizet és a tejet. Addig dagasszuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ha ragacsos, adjunk hozzá még lisztet.
A tésztagombócot takarjuk le, tegyük meleg helyre, majd várjuk meg, míg a duplájára nem nő, ehhez 1-2 óra szükséges.
Vajazzunk ki 8 muffinformát.
Enyhén lisztezzük meg a munkafelületet. A megkelt tésztát szedjük négyfelé.
Az első részt nyújtsuk egy kb. 60x20 centis téglalappá, egészen vékonynak kell lennie. A puha vaj egynegyedét kenjük szét a tésztán, majd hosszában vágjuk félbe a tésztát.
Az így kapott két tésztacsík közül az egyiket tekerjük fel szorosan a rövidebb oldalától kezdve. A kész tekercset tegyük rá a másik tésztacsík elejére, majd azzal együtt tekerjük fel, így egy vastag tekercset kapunk. A vastag tekercset vágjuk hosszában félbe, így látszódni fognak a vajas rétegek. Az így kapott két csíkot tegyük a muffinformákba úgy, hogy csigaként tekeredjenek.
Járjunk el így a másik 3 tésztagombóccal is, így 8 cruffint kapunk. Fedjük le őket, hagyjuk pihenni 45 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A cukrot keverjük ki a fahéjjal.
Szórjunk minden cruffin tetejére a fahéjas cukorból, majd toljuk őket a sütőbe 30 percre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Muffinok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal
Red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal

Red velvet muffintészta A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat. Habosítsuk tovább, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrósbatyu muffin
Túrósbatyu muffin

A langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cseresznyés diós muffin (Gizi)
Cseresznyés diós muffin (Gizi)

A cseresznyét magozzuk ki, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában) A liszthez adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás diós muffin (Rupáner)
Almás diós muffin (Rupáner)

1. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk a dió kivételével. 2. A diót csak utolsó körben forgatjuk hozzá, hogy ne törjön össze. 3. Muffin kapszlikkal bélelt, vagy kiolajozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk