30dkg rétesés és BL-55 felesben
5 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
1 nagy csipet só
5 dkg hideg vaj
0,6 dl langyos víz
1,2 dl langyos tej
másfél teáskanál porélesztő
13 dkg vaj( puha kenhetö)
5 dkg kristálycukor
fél teás kanál fahéj
Szitáljuk a lisztet egy tálba, keverjük bele a cukrot, az élesztőt és a sót.
A vajat vágjuk kockákra, adjuk a liszthez, morzsoljuk bele, majd öntsük rá a vizet és a tejet. Addig dagasszuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ha ragacsos, adjunk hozzá még lisztet.
A tésztagombócot takarjuk le, tegyük meleg helyre, majd várjuk meg, míg a duplájára nem nő, ehhez 1-2 óra szükséges.
Vajazzunk ki 8 muffinformát.
Enyhén lisztezzük meg a munkafelületet. A megkelt tésztát szedjük négyfelé.
Az első részt nyújtsuk egy kb. 60x20 centis téglalappá, egészen vékonynak kell lennie. A puha vaj egynegyedét kenjük szét a tésztán, majd hosszában vágjuk félbe a tésztát.
Az így kapott két tésztacsík közül az egyiket tekerjük fel szorosan a rövidebb oldalától kezdve. A kész tekercset tegyük rá a másik tésztacsík elejére, majd azzal együtt tekerjük fel, így egy vastag tekercset kapunk. A vastag tekercset vágjuk hosszában félbe, így látszódni fognak a vajas rétegek. Az így kapott két csíkot tegyük a muffinformákba úgy, hogy csigaként tekeredjenek.
Járjunk el így a másik 3 tésztagombóccal is, így 8 cruffint kapunk. Fedjük le őket, hagyjuk pihenni 45 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A cukrot keverjük ki a fahéjjal.
Szórjunk minden cruffin tetejére a fahéjas cukorból, majd toljuk őket a sütőbe 30 percre.
A lisztet tálba szitáljuk, keverjük bele a cukrot az élesztőt és a sót. A vajat vágjuk kovkákra adjuk a liszthez, morzsoljuk bele, majd ötsük rá a vizet és a tejet. Addig dagas...
Elkészítési idő:Ha kakaót tennénk bele akkor 1,5 bögre liszt és 0,5 bögre holland kakaópor. Hozzávalókat összekeverjük. Tetszés szerint rakhatunk bele csokit, pudingot, gyümölcsöt. 180 fokon kb....
Elkészítési idő: 25 percKülön összekeverem a száraz hozzávalókat és a nedveseket, végül a kettőt összevegyítem, figyelve, hogy ne keverjem túl, néhol még lisztcsomók maradhatnak. 200 fokon 20 perc ala...
Elkészítési idő: