menu

Családireceptkönyv.hu

80.Duplán diós, rumos - diós szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 dl bögre

1 bögre darált dió
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor

Krém:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 teáskanál rumaroma

Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, egy kicsit hagyjunk a tetejére is. . Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Egy csík fehér, egy csík kakaós krém., felváltva a tésztára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Rizskoch
Rizskoch

A vizet, tejet, csipetnyi sóval felforraljuk, és a megmosott rizst megfőzzük benne. 30 perc múlva levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni. Megvárjuk míg kihűl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés mákos (Sóbors)
Bögrés mákos (Sóbors)

Az összes hozzávalót tálba öntjük, lágy masszát keverünk belőle, ha túl folyós, akkor keverjünk hozzá még egy kis lisztet. A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önt...

Elkészítési idő: 15+40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Barackos cobbler (Sóbors)
Barackos cobbler (Sóbors)

A barackot mossuk meg, a magját távolítsuk el, a gyümölcs húsát vágjuk fel tetszőleges szeletekre. A barackszeleteket keverjük össze a barna cukorral, kristálycukorral (1 evőkan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
8 perces bögrés epres (Rupáner)
8 perces bögrés epres (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk