(26 cm-es tortaformával):
100 g vaj
100 g porcukor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
125 g finomliszt
1/2 tk sütőpor
továbbá:
4 tojásfehérje
120 g porcukor
50 g vágott mandula
töltelék:
1/2 l tejszínhab
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
földi eper, vagy mát tetszés szerinti gyümölcs(ki mennyit akar, tegyen bele)
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztom. Egy kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral és az egyik tésztarészt ráterítem. A tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem a porcukrot. Ennek a krémnek a felét rákenem a tésztára és vágott mandulával megszórom a tetejét. Kb 25 percig sütöm légkeveréses sütőben 160 fokon (normál sütőben 180 fokon). Ha kész, kiveszem a formából és még langyosan bevágom a majdani szeletek szerint, mintha tortát vágnék, mert ha a töltelék is benne van, már nem lehet olyan szépen darabolni (ez lesz a felső lap). A másik tésztadarabbal megismétlem az egész folyamatot (Ezt nem vágom be szeletekre!). A kisült lapokra valami nehezéket teszek (pl vágódeszkát), hogy szép egyenletes legyen a felület.
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verem a habfixálóval és a vaníliás cukorral. A megmosott, lecsepegtetett és feldarabolt epret óvatosan közé keverem és az alap tortalapra kenem, amit egy tortagyűrűbe helyezek előtte (a krém így nem folyik ki). Ráfektetem a másik tortalap felvágott szeleteit, mintha az is egyben lenne. Hűtőbe teszem tálalásig.
Eper helyett lehet őszibarackkal is készíteni
1. Keverd össze a túróta reszelt citrom héjával, a tojássokkal, a vajjal, egy csipet sóval és 2 kanál édesítővel. 2. Keverő géppel krémesítsd, majd adj hozzá 2 evőkanálnyi pudi...
Elkészítési idő:A kekszet le daráljuk.A vajat megolvasztjuk.A kekszmorzsához tördeljük az étcsokit, hozzáadjuk az olvasztott vajat,majd az egészet tovább keverjük, amíg a masszánk összeáll. A ma...
Elkészítési idő: