20 dkg mák
7-8 dkg eritrit
1/2 kk fahéj
1/2 kk vaníliaőrlemény
1/2 citrom reszelt héja
4 db tojás
2 banán (kb 25 dkg)
25 dkg ringlószilva
A mákot az eritrittel ledaráljuk. Egy tálban összeforgatjuk a fűszerekkel és a citromhéjjal. A banánt a tojásokkal turmixoljuk, és összekeverjük a mákkal. Egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20 cm átmérőjű, kerek csatos tortaformába öntjük, és a tetejét sűrűn kirakjuk a vékonyra szeletelt ringlóval. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Elmira
piskóta: Elkészítés: Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Keverjük krémes állagúra a kókuszzsírt és az eritritet és a narancslevet, majd keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliát is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűElőször a piskótát sütjük míg hűl,elkészítjük a krémet Töltjük,vajas krémmel kenjük át az egészet és burkoljuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: NehézA tojást alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, vaníliát. Majd jöhet hozzá a kakaópor és a kávé. Keverjük a masszát csomómentesre. A lisztbe keverjük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű