Családireceptkönyv.hu

254. Franciakrémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g búzaliszt
150 g vaj
1 db tojás
1 ek ecet 10%
100 ml tejföl
1 csipet só

vaníliás krémhez v. csoki
2 l tej
16 tojás
200 g cukor
40 g vaníliás cukor
260 g liszt
3-4 ek kakaó
40 g zselatin

500 ml habtejszín
1-2 habfix

mázhoz
3 ek kávé (instant, por)
100 g kristálycukor
70 g vaj
4-5 ek tej

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára.
A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk.
Tepsi hátulján 180 fokon 15 percig sütjük.
krém:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk 4 dl tejet, a lisztet és a cukor felét. Simára keverni.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforralni.
Hozzáönteni a tojásos masszát, botmixerrel simára keverni .Nagyon sűrűre főzni. Levenni a tűzről.
A tojásfehérjéket habbá verni a cukor másik felével.
Visszatenni a tejes masszát a főzőlapra és közepes fokon hozzákeverni a habot. Ezzel 2-3 percig még főzni, közben keverni. Az egyik tésztalapra rásimítani a meleg krémet, hagyni kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverni a tejszínhabot és a krémre simítani.
máz:Az instant kávét feloldani a tejben, hozzá a cukrot, majd takarék lángon kevergetni, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzni a tűzről és hozzákeverni a vajat, géppel keverni , míg tejföl sűrűségű krém nem lesz kb 1 - 2 perc.
Gyorsan kell dolgozni, rásimítani a mázat a másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázni és darabonként rátenni a tejszínhabra.
.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem saját tésztával készül ,akkor 2 cs kész kinyújtott leveles tészta kell hozzá.

254. Franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Diós almás süti
Diós almás süti

A tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a többi nedves hozzávalót majd a lisztet és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverem. 22 cm tortaformába sütöm. 6 dl tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Diplomata sütemény
Diplomata sütemény

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia krémes Eta módra:-)
Francia krémes Eta módra:-)

Krém: ½ liter vizbe elkeverek 4 zacskó sima pudingport, ½ liter vizet felteszek forralni nagyobb lábosba. Míg felforr a víz 9 tojás fehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Habos citromos álom - sütés nélkül
Habos citromos álom - sütés nélkül

1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, ki...

Elkészítési idő: 30 perc+ 1éjsza
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk