menu

Családireceptkönyv.hu

254. Franciakrémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 g búzaliszt
150 g vaj
1 db tojás
1 ek ecet 10%
100 ml tejföl
1 csipet só

vaníliás krémhez v. csoki
2 l tej
16 tojás
200 g cukor
40 g vaníliás cukor
260 g liszt
3-4 ek kakaó
40 g zselatin

500 ml habtejszín
1-2 habfix

mázhoz
3 ek kávé (instant, por)
100 g kristálycukor
70 g vaj
4-5 ek tej

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára.
A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk.
Tepsi hátulján 180 fokon 15 percig sütjük.
krém:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk 4 dl tejet, a lisztet és a cukor felét. Simára keverni.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforralni.
Hozzáönteni a tojásos masszát, botmixerrel simára keverni. Levenni a tűzről.
A tojásfehérjéket habbá verni a cukor másik felével.
Visszatenni a tejes masszát a főzőlapra és közepes fokon hozzákeverni a habot. Ezzel 2-3 percig még főzni, közben keverni. Az egyik tésztalapra rásimítani a meleg krémet, hagyni kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverni a tejszínhabot és a krémre simítani.
máz:Az instant kávét feloldani a tejben, hozzá a cukrot, majd takarék lángon kevergetni, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzni a tűzről és hozzákeverni a vajat, géppel keverni , míg tejföl sűrűségű krém nem lesz kb 1 - 2 perc.
Gyorsan kell dolgozni, rásimítani a mázat a másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázni és darabonként rátenni a tejszínhabra.
.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem saját tésztával készül ,akkor 2 cs kész kinyújtott leveles tészta kell hozzá.

254. Franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Fahéjas csokis szivarkák
Fahéjas csokis szivarkák

Elkészítés: ​ Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokihabos sütemény
Csokihabos sütemény

A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokitorta kakaóporból
Csokitorta kakaóporból

A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket egy csipet sóval keményre felvertem. A sárgájákat az édesítővel kézi mixerrel alaposan kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport és azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nándori szelet
Nándori szelet

A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a massz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk