menu

Családireceptkönyv.hu

77. Franciakrémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


250 g búzaliszt
150 g vaj
1 db tojás
1 ek ecet 10%
100 ml tejföl
1 csipet só

vaníliás krémhez v. csoki
1 l tej
8 tojás
100 g cukor
24 g vaníliás cukor
130 g liszt
2-3 ek kakaó
20 g zselatin

500 ml habtejszín
1-2 habfix

mázhoz
3 ek kávé (instant, por)
100 g kristálycukor
70 g vaj
4-5 ek tej

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára.
A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk.
Tepsi hátulján 165 C 20-25 percig sütjük.
krém:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk 2 dl tejet, a lisztet és a cukor felét. Simára keverni.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforralni.
Hozzáönteni a tojásos masszát, botmixerrel simára keverni. Levenni a tűzről.
A tojásfehérjéket habbá verni a cukor másik felével.
Visszatenni a tejes masszát a főzőlapra és közepes fokon hozzákeverni a habot. Ezzel 2-3 percig még főzni, közben keverni. Az egyik tésztalapra rásimítani a meleg krémet, hagyni kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverni a tejszínhabot és a krémre simítani.
máz:Az instant kávét feloldani a tejben, hozzá a cukrot, majd takarék lángon kevergetni, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzni a tűzről és hozzákeverni a vajat, géppel keverni , míg tejföl sűrűségű krém nem lesz kb 1 - 2 perc.
Gyorsan kell dolgozni, rásimítani a mázat a másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázni és darabonként rátenni a tejszínhabra.
.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem saját tésztával készül ,akkor 2 cs kész kinyújtott leveles tészta kell hozzá.

77. Franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Pöttyöske - Tincsi néni
Pöttyöske - Tincsi néni

Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét. A töltelékből rudakat formázunk, és a krémre rakjuk. Erre kerül a krém másik fele, és a másik piskótalap. Tetejére csokimáz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukormáz
Cukormáz

1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Gesztenyés álomkrémes
Gesztenyés álomkrémes

Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk