6 tojásból piskóta
lekvár
1 nagy joghurt
5 dl Hulala tejszín
1 cs zselatin
1 cs. habfixáló
20 dkg cukor
gyümölcs (én őszibarack konzervet használtam)
A piskótát megsütöm, feltekerem, majd megkenem lekvárral.
A zselatint másfél dl vízzel elkészítem, ha langyosra hűlt, hozzáadom a joghurtot és a cukrot. A tejszínhabot felverem a habfixálóval. Összekeverem a joghurttal és belekockázom a gyümölcsöt.
A piskótatekercset vékony szeletekre vágom. Egy tálat kibélelek folpackkal, és körbe kirakom a tekercsekkel. Nem baj, ha egymást fedik. Beleöntöm a krémet és az alját is kirakom piskótával.
Egy éjszakát pihentetem, majd a folpack segítségével kiborítom egy tányérra.
A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adjuk az étolajat ,majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is. A tepsit...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KözepesA tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és villával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Először a kekszalapnak állunk neki. Ehhez a darált kekszet összegyúrjuk a mascarpone-val és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Félretesszük és hagyjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű