500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
4 ek.kakaó
250 g vaj
2 dl tej
50 ml rum
Tetejére:
1 tábla csokoládé
1 ek. olaj
vagy: 4-10 dkg cukor
4-8 dkg vaj
2-3 ek kakaó
1 ek víz
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk.
Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyomkodjuk a kekszmasszát.
Kb. 2 órára hűtőbe tesszük, szikkasztjuk.
A tábla csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek. olajat adunk hozzá, elkeverjük, majd a kekszmassza tetejére öntjük.
Hűtjük, amikor jól megdermedt felszeleteljük.
A vajat, porcukrot, tejfölt és a vanilliás cukrot jól kikevertem. Utána hozzáadtam a citrom reszelt héját és levét. A túrót is hozzákevertem a vajas keverékhez és a zselatin fixet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a sütőformát (torta) vagy egy tepsit. Az őszibarack konzervet leszűrjük (a levet felfogjuk), a barackszeletekről a felesleges levet lecsepegtetjük. Az őszibarack szel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűGőz fölött összeolvasztjuk és simára keverjük a tejet,vajat,cukrot,kakaót.Mikor szép sima,hozzáöntjük a darabolt kekszhez és összekeverjük.Folpackba becsomagoljuk,formázzuk és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük az instant vaníliakrémet. --A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. -- Felverjük a tejszínhabot és a krémhez k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű