menu

Családireceptkönyv.hu

Laffa kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pohár liszt
1 ek por élesztő
1 ek méz
3 ek olaj,
1/2 ek só
1- 2 pohár víz

Elkészítés:


Dagasztjuk.A tetejét megkenjük olajos kézzel, letakarjuk, kelesztjük, kb 1 órát. 8-10 darabra osztjuk,gömbölyítjük. 15-20 percet pihentetjük. kb 28 cm átmérőjű serpenyőt szárazon felmelegítünk.
Vékonyra kinyújtjuk az első laffát, ,kb 1,5 percet sütjük minden oldalán.
Szép hólyagok lesznek rajta, megduzzad. Ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk felcsavarni. Minden kész laffát konyharuhával betakarunk, így puha marad. A kihűlt laffákat nylon zacskóba tesszük, vagy a fagyasztóba , kivéve a fagyasztóból percek alatt újból olyan lesz mint a friss. A laffa egyik oldalára helyezzük amit bele szeretnénk tenni, úgy, hogy az alján pár cm üresen maradjon, Felhajtjuk a laffa alsó részét, majd azt az oldalát ahova a tölteléket tettük elkezdjük feltekerni mint a palacsintát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, az élesztőt (ha nem szárítottal dolgozunk, akkor a langyos vízzel keverjük el), a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

Kovászhoz a hozzávalókat csomómentesre kikavarom,. min. 3 órát állni hagyom.............. (de a legjobb 12 órát) Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Chia magos szendvicskenyér
Chia magos szendvicskenyér

A tervezett kenyérsütés előtti este elkészítettem az öregtésztát. Egy nagyobb, lefedhető tálba mértem a vizet, belemorzsoltam az élesztőt, majd hozzáadtam a lisztet és alaposan öss...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Zürichi kenyér /jénai/
Zürichi kenyér /jénai/

Dagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk