4 pohár liszt
1 ek por élesztő
1 ek méz
3 ek olaj,
1/2 ek só
1- 2 pohár víz
Dagasztjuk.A tetejét megkenjük olajos kézzel, letakarjuk, kelesztjük, kb 1 órát. 8-10 darabra osztjuk,gömbölyítjük. 15-20 percet pihentetjük. kb 28 cm átmérőjű serpenyőt szárazon felmelegítünk.
Vékonyra kinyújtjuk az első laffát, ,kb 1,5 percet sütjük minden oldalán.
Szép hólyagok lesznek rajta, megduzzad. Ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk felcsavarni. Minden kész laffát konyharuhával betakarunk, így puha marad. A kihűlt laffákat nylon zacskóba tesszük, vagy a fagyasztóba , kivéve a fagyasztóból percek alatt újból olyan lesz mint a friss. A laffa egyik oldalára helyezzük amit bele szeretnénk tenni, úgy, hogy az alján pár cm üresen maradjon, Felhajtjuk a laffa alsó részét, majd azt az oldalát ahova a tölteléket tettük elkezdjük feltekerni mint a palacsintát.
Warmes Wasser mit dem Zucker, der Trockenhefe und 2 EL Mehl verrühren. 15 Min. stehen lassen. Mehl und Salz mischen, die Hefemischung und 1 EL Öl dazu geben und 10 Min. zu einem gl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- 250g lisztből és 5 dl vízből kovászt kell készíteni - összekeverni egy tálban, letakarni és hagyni érlelődni 3 órán át. - Egy közepes burgonyát felkockázni, felönteni annyi vízz...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: Könnyű1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes