menu

Családireceptkönyv.hu

0. Mini bagett


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Öregtészta
150 g kenyér vagy rétesliszt
50 g tk. búzaliszt
6 g friss élesztő
160 ml langyos víz

Tészta
300 g tk. búzaliszt
1 teáskanál sikér
15 g friss élesztő
100-120 ml víz
80 g tejföl
30 g puha vaj
1,5 teáskanál só

Elkészítés:


Az öregtésztához való vízben feloldottam az élesztőt, majd belekevertem a liszteket. Lefedtem és a 10-12 órát/egy éjszakát szobahőmérsékleten pihentettem. Ez idő alatt megkelt és összeesett.
Másnap a tészta hozzávalóit belemértem a gépbe, hozzáadtam az öregtésztát, és selymes, rugalmas tésztát gyúrtam.
A tésztát kelesztőtálba tettem és 60 percig kelesztettem, közben egyszer átszellőztettem, azaz finoman kinyomkodtam belőle a levegőt. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztottam, kigömbölyítettem és 10 percet pihentettem. Ovális bucikat formáztam és bagettsütő /sörös doboz/ rácsra tettem. 40 percig kelesztettem, miközben a sütőt 220 fokra előmelegítettem és vizes edényben forró vizet állítottam az aljába.
A megkelt bucikat éles késsel bevágtam, vízzel alaposan befújtam és a forró sütőbe toltam.
Körülbelül 15 perc múlva a hőt 200 fokra visszavettem és a vízgőzös edényt a sütőből kivettem. Amikor a bagettek aranybarnára sültek rácsra tettem őket kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bagettsütő nélkül, formázás után tegyük a bagetteket lisztezett konyharuhára, /félbevágott sörös dobozra/
amit közöttünk felhúzunk, harmonika alakot képezve. Így szorosan tartják egymást és felfelé kelnek. A megkelt tésztákat habkártya segítségével emeljük át papíros tepsire.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Lekváros bukta
Lekváros bukta

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors zsömle reggelire (Rupáner)
Villámgyors zsömle reggelire (Rupáner)

1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk vagy dagasztunk, melyet 12 egyenlő részre osztunk. A szárított élesztős nem kell felfuttatni! 2. A darabokból labdácskákat formázunk, melye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar dagasztás nélküli kenyér
dagasztás nélküli kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyhapulton 12 órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Falusi kenyér Ahogy Készitem (Ilike ) receptje alapj
Falusi kenyér Ahogy Készitem (Ilike ) receptje alapj

Tésztát készitek,nem túl keményet,ha a tészta igényli adok még hozzá vizet.A liszttől függ.1 órát kelesztem,addigra jól meg kel.Átdolgozom,egy kicsit ,és még fél órát hagyom kelni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk