Öregtészta: este
120 g liszt
4 g élesztő
80 g víz
50 dkg liszt
2 ek. burg. pehely (elhagyható)
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
kb. 1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
csipet cukor
1 dkg élesztő /ha nincs öregtészta 2 dkg élesztő
reszelt sajt
Dagasztani,kicsit lágyabb tészta.
1 óra kelesztés, duplára. 10 felé osztani. Gömbölyíteni, letakarva 10 percig pihentetni. Keskeny, hosszú csíkot nyújtani, hosszában félbehajtani, kb. 6 cm szélesre. Feltekerni.
Tepsi papír keleszteni duplájára (kb. 45-50 perc), a sütőt előmelegíteni 200 fokra. A megkelt bagetteket lespriccelni vízzel, megszórni sajttal, gőzös sütőbe.
kb. 20 perc alatt sülnek ropogósra.
A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 2-3 percig pihentetjük. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Az élesztős tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés előtti este a kovász hozzávalóit fakanállal egy műanyag tálban összekeverjük, konyhapulton letakarva másnapig állni hagyjuk. (ha nem tudjuk előző este megcsinálni, legalább 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes