Öregtészta: este
120 g liszt
4 g élesztő
80 g víz
50 dkg liszt
2 ek. burg. pehely (elhagyható)
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
kb. 1,5 dl tej
kb. 1,5 dl víz
csipet cukor
1 dkg élesztő /ha nincs öregtészta 2 dkg élesztő
reszelt sajt
Dagasztani,kicsit lágyabb tészta.
1 óra kelesztés, duplára. 10 felé osztani. Gömbölyíteni, letakarva 10 percig pihentetni. Keskeny, hosszú csíkot nyújtani, hosszában félbehajtani, kb. 6 cm szélesre. Feltekerni.
Tepsi papír keleszteni duplájára (kb. 45-50 perc), a sütőt előmelegíteni 200 fokra. A megkelt bagetteket lespriccelni vízzel, megszórni sajttal, gőzös sütőbe.
kb. 20 perc alatt sülnek ropogósra.
Először a töltelékeket készítjük el.A túróshoz mindent összekeverünk(a,tojást felverve tesszük bele).A tökös-mákoshoz a tököt legyaluljuk,enyhén sózzuk,1órát állni hagyjuk.Nagyon e...
Elkészítési idő: 100 perc+25süt Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverni a sóval, cukorral porélesztővel. A vajat a tejjel együtt felmelegíteni, hogy a vaj elolvadjon. A forró vajas tejhez hozzáadni a vizet és a liszthez önteni. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összekutyultam és egy sütőpapírral bélelt jénaiban kb 40 percig sütöttem 185 fokon.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval, majd hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát. A et összekeverjük a vízzel, meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű