Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

341.Örült tészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 sütöpor
1 k.kanál sò
1 dl olaj
4 dl joghurt
2,5 dl tej
1 friss élesztő
2 e.kanál cukor
2 tojás

Elkészítés:


Mint minden tèsztánál, a meleg tejhez adunk cukrot ès egy csipet lisztet, ès ebben felfuttatjuk az èlesztôt.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalòkat, hozzáadjuk a felfuttatott èlesztôt
, majd a joghurtot, tojást,illetve az olajat. Sima, lágy tèsztává gyùrjuk (kicsit ragacsos lesz).
Olajozzuk meg, ès rakjuk zacskòba (èn már kis zacsikba rakom), ès kössük jòl be, majd mehet a frigòba. Jòl ki kell nyomni a levegôt a zacskòkbòl, aztán nem kell megijedni, szèpen felfùvòdnak majd a frizsiderben.
Felhasználás elôtt fèl-egy òrával vegyük ki a zacskòbòl, rakjuk tálba (lisztezzük meg kicsit,mert ragacsos), takarjuk le, ès kelesszük.
Szinte bármi kèszülhet belôle, egyedül arra kell figyelni, hogy ne nyùzzuk sokat a tèsztát, nem lisztezzük tùl.
Ami nálunk kèszült: virslis kifli, "olasz szendvics"-vagy hajtogatott pizza, nutellas kifli, lepèny, zsemle, stb. Általában 200 fokon sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Császárzsemle
Császárzsemle

Keverőtálba szitáljuk a lisztet. Kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és letakarva 10 percre, langy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött cipók (Hervé Palmieri receptje)
Sajttal töltött cipók (Hervé Palmieri receptje)

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dolgozza össze, majd a kenyértésztát vágja 16 részre. Formáljon 16 cipót a darabokból. Egy csokor bazsalikomot vágjon apróra, adjon hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Dagasztás nélküli foszlós briós (bögrésen is)
Dagasztás nélküli foszlós briós (bögrésen is)

1. Az egy bögre tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük! 2. A lisztet és a cukrot kimérjük egy műanyagtálba, majd ráütjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk