Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli kifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


350 g búzaliszt (BL55)
250 ml 2,8%-os tej
25 g élesztő (friss)
1 teáskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
25 g vaj (olvasztott)
Lekenni
1 evőkanál 2,8%-os tej

Elkészítés:


A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).A kész tésztát két részre osztjuk.Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe).Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk.A szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (Nem érdemes nagyon szélesre csinálni maximum 1 arasznyira legyen széles, mert ha ettől hosszabb, akkor vékonyka marad a kifli.)Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edina
Vizes zsemle
Vizes zsemle

Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk....

Elkészítési idő: 30+30+80 kelesz
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Ropogós kenyérspirál
Ropogós kenyérspirál

A tészta hozzávalóit tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, majd egyesével kb. 30 cm rudakat sodrun...

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér alagut
Kenyér alagut

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ensaimadas de Mallorca
Ensaimadas de Mallorca

1) A 20 dkg lisztet elkevertem a cukorral, hozzáadtam a langyos tejet és belemorzsoltam az élesztőt. Összekevertem és hagytam duplájára kelni (~1 óra). 2) A következőkben dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk